Snart kan Google Nest visa din hälsodata från Fit & Fitbit

Google Nest Hub Gen2

Snart kan du se din hälsodata från Google Fit och Fitbit direkt på smarthögtalarna i Nest-serien. Bland annat hur många steg du har gått, hur många kalorier du bränt och sömnanalyser.


Integrationen mellan Nest-serien och Fit / Fitbit är inte oväntad. Google äger alla delar av kedjan och har bitvis utökat smartskärmarnas funktioner och lösningar.

Lästips: Nästa Google Nest Hub kan få löstagbar skärm

Redan idag finns instruktioner om hur du visar hälsodatan på Nest-serien. Det är dock inte aktiverat och redo att användas riktigt än.

För att komma igång så måste du gå igenom tre steg. Google detaljerar dem på sin supportsida här.


  • Steg 1: Länka ditt Fitness-konto
  • Steg 2: Aktivera personliga resultat
  • Steg 3: Uppdater Wellness-inställningarna

Alla inställningar och de tre stegen gör du med Google Home-appen för Android eller iOS. Den är kostnadsfri och har du redan en Nest-skärm så bör du redan ha appen.

google nest hub 2021 second gen 3 somnmatning2
Andra generationens Nest Hub har smart sömnmätning – och du kan visa den på smartskärmen (fast inte så detaljerad som på bilden)

Lästips: Ny uppdatering till Google Nest Hub gör smartskärmen obrukbar

Notera att om du vill ha sömnresultat på din Nest-skärm så är det andra generationens modell som gäller. Den har rätt teknik för att Sleep Sensing-funktionen ska fungera.

Det är inte fastställt när den nya funktionaliteten är redo att släppas. När det sker kommer utrullningen att ske gradvis på alla marknader.

Läs mer om nyneten på 9to5google här.