Marshall lanserar Willen – en liten & vattentålig högtalare

Marshall Willen
Foto: Marshall

Marshall lanserar två högtalare inför sommaren 2022. Den första och minsta modellen är Willen. En liten högtalare med 2-tums högtalarelement och två passiva element.


Det här är en vattentålig högtalare med IP67-klassning. Det betyder att den tål både vatten och damm. Så pass att du kan tappa den i poolen utan att den tar skada.

Lästips: Marshall Uxbridge Voice – minihögtalare med AirPlay 2 och Amazon Alexa

Med det inbyggda batteriet får du hela 15 timmars speltid. Högtalaren har ett silikonband på baksidan som gör den enkel att fästa där du vill, inte minst med vikten på bara 300 gram.

Marshall Willen
Med silikonremmen fäster du enkelt högtalaren precis där du vill. Foto: Marshall

Marshall Willen kan kopplas ihop med flera andra högtalare

Om du har flera högtalare som stöder ”Stack Mode” så kan du ansluta dem med varandra för en mycket större och djupare ljudbild. Marshall Willen är väldigt liten, så den kan behöva hjälp av en eller flera extra högtalare i större rum.


Högtalaren styr du med mobiltelefonen via bluetooth-anslutning. Den har även fysiska knappar för de mest grundläggande funktionerna.

Marshall-appen hjälper dig att göra inställningar (exempelvis ändra ljudbilen med EQ) och gör så att du kan ansluta den till fler Stack Mode-kompaibla högtalare.

Willen kostar 1 095 kronor vid lanseringen. Högtalaren går att köpa från den 30 juni 2022.

FAQ om Marshall Willen

Hur stor är högtalaren? Vilka mått har den?

Måtten är 10 x 10 x 4 cm. Vikten är 310 g.

Är Marshall Willen vattentålig eller vattentät?

Marshall säger att högtalaren är IP67-klassad. Det betyder att den är tillräckligt vattentålig för att klara regn, stänk och att tappas i exempelvis badkaret eller poolen.

Hur kraftfull är högtalaren?

Inte superkraftfull då den som mest har en effekt på 10 watt.

Hur lång är batteritiden?

Upp till 15 timmars musiklyssnande på en laddning. Batteriet klarar 3 timmars spelning med 20 minuters laddning.

Kan högtalaren styras med en app?

Ja, Willen har stöd för kompanjonappen Marshall för Android och iOS. Med den kan du välja mellan tre olika equalizer-inställningar och para ihop med flera andra högtalare.