Google Pixel-serien kan släppas i Sverige – ny jobbannons avslöjar

google pixel 6 2021 1

Är Pixel-serien på gång till Sverige? En ny jobbannons avslöjar att så kan vara fallet. Men det är fortfarande långt ifrån garanterat att Google tar sina mobiltelefoner hit.

Jobbpositionen som Google har lagt ut gäller positionen Product Marketing Manager med placering i Stockholm. I annonsen är det tydligt att Google lyfter fram teamet som arbetar med Pixel-serien som en arbetspunkt.


Lästips: Google Pixel 6 har problem med WiFi (lösning på gång)

The Google Pixel team focuses on designing and delivering the world’s most helpful mobile experience. The team works on shaping the future of Pixel devices and services through some of the most advanced designs, techniques, products, and experiences in consumer electronics.

Bland uppgifterna som Product Marketing Managern ansvarar för finns hantering av strategin för handel och operatörpartners. Tillsammans bildar informationen en (o)klar bild över vad Google planerar för framtiden.

Google Pixel-serien finns idag på ett begränsat antal marknader. Pixel 6-modellerna finns bara att köpa i 12 länder medan Samsung och Apple släpper sina mobiltelefoner i 100+ länder.

Ännu värre är det med Pixel 5a som bara släpptes i USA och Japan. Ett stort steg bakåt för tillgängligheten alltså. En mobiltelefon som utsågs till bästa mobilkameran 2021 av YouTubern MKBHD.

Google Pixel-serien är officiellt släppt på den tyska marknaden och steget därifrån till våra nordiska länder är inte stort. Frågan är bara om Google är villig att ta det steget tillslut.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.