Ny uppdatering till Google Nest Hub gör smartskärmen obrukbar

Google Nest Hub Gen2

En uppdatering till smartskärmarna i Nest Hub-serien har visat sig väldigt problematisk för en del användare. När den nya mjukvaran installerats tvingas enheten till en ändlös boot-loop där den startar om sig själv oavbrutet.

Buggen ska ha introducerats med version 1.56.290464 av mjukvaran till andra generationens Nest Hub. Webbsajten 9to5google skriver att det inte är fastställt hur brett problemet är hos användarna.

Problemet uppmärksammas i allt längre trådar på sajter som Reddit där användarna ventilerar sin frustration över problemet. En del säger sig ha löst problemet genom att rycka ur strömsladden, andra berättar att det inte hade någon effekt överhuvudtaget.

Läs mer: Nu uppdateras din Nest Hub med Fuchsia OS

Google har i skrivande stund ingen kommentar på problemet och därmed vet vi inte heller om det kommer en buggfix. Det är sannolikt att Google har koll på att något är fel, men vi avvaktar ett officiellt meddelande och uppdaterar här när det kommer.

google nest hub 2021 second gen 1
Andra generationens Nest Hub är riktigt trevlig – när den fungerar vill säga…

Nyheterna med senaste uppdateringen till Nest Hub

Om du har en andra generationens Nest Hub så är det enkelt att se om enheten har fått uppdateringen problemfritt.

Gränssnittet har i så fall ändrats lite och antagit ett mer Pixel-inspirerat utseende där datumet visas i övre vänstra hörnet och klockslaget i övre högra hörnet på skärmen.

Med uppdateringen är det också enklare att komma åt snabbinställningarna och apparna. Bara svep nedåt från toppen på skärmen för inställningar eller nedifrån och upp från botten på skärmen för apparna.

Notera att den här uppdateringen (i skrivande stund) inte är släppt på första generationens Nest Hub. Därmed är den modellen fredrad från problemet för stunden.

Läs mer: Google har presenterat nya Nest Hub (2021) med sömnmätning och geststyrning

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.