SMS Organizer för Android — Microsoft släpper smart SMS-app som blockerar skräppost

SMS Organizer för Android

Microsoft har släppt en SMS-applikation för Android som blockerar spam-meddelanden. Applikationen heter “SMS Organizer” och är primärt riktad åt den indiska marknaden där skräppost via SMS är mycket vanligt — det finns dock en chans att testa SMS Organizer även i Sverige.

Den stora fördelen som Microsoft lyfter fram är blockering av skärppost, men applikationen har en hel mängd andra funktioner värda att prata om. Bland annat går det att ställa in påminnelser för exempelvis räkningar som ska betalas, kommande resor och dylikt.

Varje enskilt SMS analyseras efter information om dess innehåll för att kunna kategorisera SMS:et. Här bör nämnas att Microsoft aldrig ser vad som skrivs i SMS då ingen läser innehållet, det är bara applikationen som söker efter en viss typ av information och ignorera resten.

Med SMS Organizer går det även att markera utvalda avsändare som favoriter för att alltid lyfta dem framför andra meddelanden. Det gör också att applikationen prioriterar deras meddelanden när den lär sig hur du använder SMS och vad som är viktigt för dig.

SMS Organizer behöver ingen ständig internetuppkoppling

En intressant detalj är att applikationen inte behöver en ständig internetuppkoppling för att erbjuda sina smarta funktioner. Allt finns inbyggt i SMS Organizer och de filter som används för att sortera dina meddelanden fungerar även utan internet. Tack för det Microsoft.

SMS Organizer finns i skrivande stund som beta-version och har utvecklats av underavdelningen Microsoft Garage. En avdelning som specialiserat sig på experimentella lösningar som användare kan prova men som inte nödvändigtvis blir officiella via Play Store, App Store eller Windows Store.

Vill du prova nya SMS-appen kan du anmäla dig till ett beta-test här. Fyll i om du bor i Indien eller ett annat land, den e-postadress du använder till Google Play Store och slutligen godkänn villkoren för användning. Sen är det bara att avvakta och se när du får prova SMS Organizer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.