Inget mer Minecraft för Windows-telefoner — Microsoft stänger dörren

Minecraft

Har du en Windows-telefon och vill köra Minecraft på denna så har vi tråkiga nyheter att rapportera. Microsoft planerar nämligen att stoppa framtida utveckling av spelet för Windows-telefoner och istället nöja sig med varianten för Android och iOS.

Det är ytterligare en spik i kistan för Windows-telefonerna som de ser ut idag. Att Microsoft inte vill satsa på sin egen plattform får allt fler att lämna den redan döende plattformen, och att förlora ett så populärt spel som Minecraft visar de återstående användarna en nedslående framtid.

Tyvärr är det en framtid som ser allt mer logisk ut då den absoluta merparten av Microsofts kunder faktiskt använder Android eller iOS. Då är det bättre att flytta fokus till dessa och kapa de delar som nästan inte används, även om det betyder att ett litet antal spelare drabbas.

Idag har Minecraft sålts i fler än 100 miljoner exemplar globalt räknat och över alla plattformar. Med bara en marginell del av dessa för Windows-telefoner finns ingen anledning för Microsoft att lägga utvecklartimmar på fel plattformar.


Lästips: 100 miljoner sålda exemplar av Minecraft


Istället pekar allt på att Microsoft tänker satsa stort på Windows 10 med ARM-enheter. Vi har sett hur väl World of Tank Blitz fungerar med snabba processorn Snapdragon 820 och fullversionen av Windows 10, så det finns all anledning att tro på bra flyt med Snapdragon 835 och fullversionen av Minecraft med Windows 10.

Minecraft Pocket Edition för Windows-telefoner finns fortfarande att ladda ner och installera. Så ännu har inget hänt på den fronten. Men räkna inte med större framtida uppdateringar till spelet om du har en Windows-telefon.

Läs mer om nyheten på Windows Central och Softpedia.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.