100 miljoner sålda exemplar av Minecraft

Minecraft Biome Icespike

Minecraft har nu sålt i fler än 100 miljoner exemplar, fördelat över alla befintliga plattformar för spelet. Det är en imponerande siffra och en fjäder i hatten för Mojang som utvecklar det populära spelet.


Med en snittförsäljning på otroliga 53 000 exemplar varje dag tog det bara två år för Mojang (och ägaren Microsoft) att nå 100 miljoner exemplar — upp från cirka 50 miljoner när Microsoft genomförde sitt köp av spelutvecklaren.

Minecraft har idag en extrem skara följare med fans och vanliga spelare som ständigt flyttar fram gränserna för vad man kan göra i spelet. Med ett oräkneligt antal moddar och banor finns snart inget som inte kan göras i Minecraft.

Minecraft har en exceptionell spridning

I samband med uppgifterna om de 100 miljoner sålda exemplaren passade Microsoft på att lyfta fram en mängd statistik kring hur spelet sålde på olika marknader. Det är nu mer än uppenbart att Minecraft spelas på alla kontinenter och har fans i alla länder.

Även om flera av Microsofts större satsningar har visat sig riktiga snedköp (vi tittar på dig Nokia) så är Minecraft långt ifrån ett sådant.


Spelet har gått från att släppas i en enkel alpha-version på ett diskussionsforum till att på kort tid bli extremt populär och sedan explodera i försäljning på en hel mängd plattformar — från datorer till konsoler och mobiltelefoner. Det finns till och med versioner speciellt anpassade för skolanvändning.