Obegränsad bilduppladdning till Google Photos med din Nexus-telefon

Google Photos

Har du en Nexus-telefon? Med med version 1.21 av Google Photos kan det bli möjligt att säkerhetskopiera alla dina fotografier i full upplösning — utan att det påverkar ditt lediga utrymme.


Under förra årets Google I/O presenterades nyheten att användarna av Photos kunde ladda upp så många bilder de ville, så länge upplösningen inte var över 16 megapixel. I originalupplösningen påverkas det lediga utrymmet på kontot negativt så många valde att säkerhetskopiera med begränsad upplösning.

Ladda upp originalbilder till Google Photos

Nu verkar det som om Google har tänkt vidare kring Photos och vill göra det till en än mer konkurrenskraftig tjänst. Istället för att behöva begränsa upplösning så ska det gå att ladda upp originalbilderna till Google utan att utrymmet blir mindre.

Det betyder att du kan ladda upp dina högupplösta fotografier i såväl 20 som 32 megapixel, oavsett vad din kamera klarar. Detsamma gäller för video som kan vara upp till 4K vilket är klart välkommet.

Nu är bara frågan om uppgifterna stämmer. Informationen kommer från webbsajten Android Police som har fått tag på Android-appen för Google Photos och dissekerat den kodrad för kodrad. Inne bland dessa fann de tecken på informationen ni läste ovan.


Här är kodraderna som fått många att jubla.

<string name="photos_onboarding_nexus_back_up_your_photos">With Nexus, back up all you want!</string>
<string name="photos_onboarding_nexus_back_up_your_photos_description">Unlimited free storage for original quality photos &amp; videos uploaded from your Nexus device</string>

Google tjänar på att göra ändringen

Så vad har Google att tjäna på den här förändringen? Det kan väl inte finnas något positivt för företaget att hämta ur detta? Jodå. Google har en hel del att vinna på den här förändringen.

Google satsar enorma resurser på att göra sin bildidentifieringsteknik bättre och för att kunna göra det krävs allt fler bilder. När företaget kan läsa av dina bilder och förstå vad du gör kan annonserna som visa för dig göras personligare — vilket ökar chansen till att du klickar på dem.

Sen vill de givetvis också att så många som möjligt använder just deras tjänster. Varje månad använder 200 miljoner personer Google Photos men det är en siffra som företaget vill se öka mångfaldigt. 13,7 petabyte med data har laddats upp till Photos och den siffran bara växer och växer.

Justera exponering och kontrast med Photos v1.21

Andra nyheter som kommer till Google Photos v1.21 är stöd för justering av exponering och kontrast.

Sen tidigare kan man justera färger, ljus, pop och vignettering. Snart kommer exponering och kontrast att göra dem sällskap och det är en välkommen nyhet. Man behöver inte längre byta till ett annat redigeringsprogram utan kan stanna i Photos för småjusteringar.

Här är koden som Android Police hittat om exponering och kontrast.

<string name="cpe_adjustments_contrast">Contrast</string>
<string name="cpe_adjustments_exposure">Exposure</string>

Nya versionen flyttar också enhetsmapparna till Album-vyn, vilket är en mindre ändring men ändå nämnvärd.

Det betyder att mappar skulle kunna behandlas som album framöver, men huruvida det fungerar så eller inte återstår att se. För användare som gärna sorterar bilder i mappar men ändå vill kunna skapa presentationer så är det här en välkommen nyhet.

Här är koden som relaterar till mapp/album-ändringen.

<string name="photos_tabbar_album_promo_subtitle">Now find your device folders in your Albums view</string>
<string name="photos_tabbar_album_promo_title">Your folders are in Albums</string>

Åter igen så är det här bara från Android-versionen och endast för Nexus-enheter. Om det faktiskt kommer. Så gå inte och köp en Nexus-telefon baserad på denna nyhet.

Vad tycker du? Är obegränsad uppladdning i höga upplösningar något att ha?