Första bilden på Huawei P10 — här är nya flaggskeppsmodellen

huawei p10 leaked backside

Bara en månad innan Mobile World Congress tar sin början kommer påstått läckta bilder på flaggskeppstelefonen Huawei P10. Vi vet sen tidigare att Huawei tänker visa upp en ny mobiltelefon i den dyrare klassen — och allt pekar idag på att det är Huawei P10 vi får se.

Frågan är dock om inte överraskningen har uteblivit efter att en högupplöst bild släppts på kommande telefonen. Vad vi ser är en telefon med liknande design, om inte nära identisk, med omtyckta P9. De båda kamerorna med Leica-design finns kvar, men på baksidan saknas fingeravtrycksläsaren.

Det är inte troligt att Huawei har tagit bort den helt utan istället placerat den på framsidan. Vi vet att Huawei har möjligheten efter att ha sett en liknande lösning i Porsche Design Mate 9. Och hur praktiskt är det egentligen med en fingeravtrycksläsare på baksidan?

huawei p9
Huawei P9 blev en riktig succé — kan P10 matcha?

Förra året bjöd på två varianter av P9; standardmodellen och en Plus-variant. Det är troligt att vi får se både P10 och P10 Plus släppas i år. De stora skillnaderna väntas hamna kring skärmstorlek, mängden internminne och batterikapacitet.

Den 26 februari kommer Huawei att hålla i sitt evenemang som ger oss minst en ny mobiltelefon. Det blir en otroligt tuff kamp om kunderna då Samsung måste leverera stort med Galaxy S8, Apple har ett tioårsjubileum för iPhone vilket lovar stort och LG visar snart upp G6.  Om Huawei ska lyckas med sin positiva försäljningstrend krävs både bra hårdvara och ett bra pris. Frågan är — får vi det?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.