Röststyr dina tredjepartsappar med Siri — så här gör du / apparna som fungerar

Apple Siri

Visste du att Siri kan använda tredjepartsappar och ge extra smart röststyrning? Jodå, det är fullt möjligt och med rätt applikationer får du ett riktigt praktiskt utbud med extra kommandon.

Som standard har Siri inte tillgång till dina tredjepartsappar och varje enskild app måste aktiveras manuellt. Dessutom är det få applikationer som faktiskt kan användas med Siri, men de få som finns är välkomna.

Apple har valt att begränsa funktionaliteten mellan Siri och tredjepartsapparna till ett fåtal kategorier. Du kan exempelvis använda Siri för att boka en taxi eller Uber, ringa samtal, skicka meddelanden, göra betalningar, hitta fotografier och träning.

Utöver det är faller Siri till korta och du får förlita dig på pekskärmen och fingrarna (med reservation för undantag i ovanstående lista). Här är några av applikationerna som fungerar med Siri och som inte utvecklats av Apple.

siri aktivera roststyrning tredjepartsappar
Boka tid för körning

Uber
Lyft

Ring samtal

Skype
Cisco Spark

Skicka meddelanden

WhatsApp
LinkedIn
Confide
Convo
Telegram
Cisco Spark
Essentials MobileConnect

Ekonomi

Square Cash
Venmo
Discover Mobile
PayPal

Sök fotografier

Pinterest
Vogue Runway
The Roll

Träna

Zova
Runtastic
Map My Run
Blast Baseball 360
Seven
Nike + Run Club
Trails
Fitso Running & Fitness Coach

Annat

Zenly
Notebook
Homesnap Real Estate & Rentals

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.