Smidigare transkribering med Pixel 7 och nya Recorder-appen

Pixel 7 Pro
Framsidan på Pixel 7 Pro. Foto: Google

Om du har en Pixel 7-telefon så kanske du märkt att Recorder-appen fått en uppdatering. När du installerat den nya versionen så är det enklare än någonsin att transkribera samtal och möten med en händig liten nyhet.

Det som är nytt med version 4.2 av Recorder-appen är stöd för taggning av enskilda talare. Om det är mer än en person som spelas in så kan Recorder-appen tagga personerna som ”Talare 1”, ”Talare 2” och så vidare.

Appen identifierar automatiskt olika röster med hjälp av artificiell intelligens och jämför dem mot varandra för att förstå vem som säger vad.

google pixel 7 recorder app 2022 v42

För att använda dig av funktionen så måste Recorder-appen vara version 4.2 eller senare. Stödet gäller endast Pixel 7 och Pixel 7 Pro som har den Tensor G2-processor som krävs för att utföra maskinbearbetningen som identifierar rösterna.

Därefter måste du ställa in appen så att den faktiskt nyttjar röstidentifieringen också. När appen uppdaterats och du kör den första gången så får du en guidande dialog som berättar hur det fungerar och hjälper dig ställa in allt.

Pixel Recorder 4.2 finns att ladda ner från Google Play Store till din Pixel-telefon. Den är helt kostnadsfri att ladda ner, installera och använda.

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.