Ny trailer till The Last of Us-serien visar vad Ellie och Joel slåss mot

Last of Us series 2023

HBO har släppt en ny trailer inför premiären av The Last of Us-serien. Trailern avslöjar en hel del om vad vi har att vänta oss, bland annat hur spelets ”zombies” ser ut – inklusive det massiva monstret som kallas Bloater. En riktigt ful typ som du verkligen inte vill stöta på, mörk gränd eller inte.

Precis som i det första Last of Us-spelet så handlar serien om att Joel ska eskortera Ellie genom en ödslig och farlig värld där en infektion har slagit ut merparten av mänskligheten. De som inte klarade sig från infektionen är antingen döda eller har förvandlats till zombieliknande varelser.

I trailern får vi se en stor del av omgivningarna där Joel och Ellie rör sig, vilka fiender de kommer att stöta på och även några allierade. Bland annat dyker karaktären Bill upp, spelad av Nick Offerman som bland annat gör rösten till Norman i Sing / Sing 2 och Metal Beard i Lego-filmen.

Vi får även en försmak av relationen mellan Joel och Ellie. I spelet är det minst sagt ansträngt mellan de båda karaktärerna där Joel först är avståndstagande till Ellie, men senare antar en beskyddande fadersroll (till Ellies stora irritation).

The Last of Us-serien har premiär den 15 januari 2023 och visas på HBO Max.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.