Smidigare att styra ljudet på din Xbox Series X

Ny uppdatering gör ljudinställningarna mycket smidigare

Xbox Series X
Foto: Dmitry Novikov, Unsplash

Microsoft släpper en stor uppdatering till Xbox Series X som förenklar valet av ljudkälla. Du kan nu förhandsvisa hur inställningen kommer att påverka ljudet på just ditt hemmabiosystem.

När du väljer en ljudkälla – exempelvis okomprimerat stereoljud, okomprimerat 5.1-surroundljud eller Dolby Atmos – så spelar spelkonsolen en serie ljud tillsammans med en animation.

Målet är att du ska höra i högtalarna hur din nuvarande ljudinställningen kommer att låta när du spelar och tittar på film.

Läs mer: Assassin’s Creed Origins uppdateras med 60fps på Xbox Series X & Playstation 5

Slipper hoppa in och ur inställningarna mellan ändringarna

Den nya förhandsvisningen gör det enklare för dig som vill prova de olika ljudlägena eftersom du slipper hoppa in och ur inställningarna efter varje ändring. Du hör direkt hur nya inställningen påverkar upplevelsen.

Och det är bara en av flera förbättringar som Xbox-serien fått på ljudfronten den senaste tiden.

Tidigare har Microsoft släppt en uppdatering som tystar ljudet i högtalarna när du ansluter ett headset/hörlurar. Xbox-serien har också fått stöd för tre olika ljudformat för rumsligt ljud: Windows Sonic, Dolby Atmos och DTS:X.

Läs mer: Nu har Shadow of the Tomb Raider stöd för Xbox Series X & Playstation 5 (4K/60fps)

Nya uppdatering är släppt till beta-testare

I skrivande stund är uppdateringen med ljudinställningarna tillgänglig för Alpha, Alpha Skip Ahead och Beta-testare.

Inom kort kommer den färdiga versionen att släppas till den bredare skaran användare. Exakt när det sker återstår att se.

Notera att ljudinställningarna som förbättrats främst är för dig som har en surroundförstärkare eller en soundbar med stöd för Dolby Atmos/DTS:X.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.