Until Dawn Remake kan släppas under 2022

until dawn

Hyllade skräckspelet Until Dawn kan få en omarbetad version under 2022. Det avslöjar industrikällan AccNgt som även säger att spelet ska heta Until Dawn Remake (kanske inte helt överraskande).

Enligt läckaren ska spelet vara optimerat för nya generationens spelkonsoler. Om det bara gäller Playstation 5 eller om spelet faktiskt släpps till Xbox Series X/S också återstår att se.

Until Dawn släpptes initialt bara till Playstation 4 och har sedan dess även släppts på PC via Playstation Now.

Läs mer: God of War släpps till PC den 14 januari 2022

Inte sannolikt att Until Dawn släpps till Xbox

Spelstudion Supermassive Games är inte en Sony-ägd spelutvecklare. Däremot ägs Until Dawn-varumärket av speljätten, vilket gör det osannolikt att Until Dawn släpps till Xbox.

Samtidigt har Microsoft lovat att fortsätta släppa Blizzard-spel till Playstation-serien om de lyckas köpa Activision Blizzard, så kanske Sony är villig att visa lite välvilja trots allt.

Mer troligt är då att vi får se Until Dawn Remake på PC. Sony har gjort flera tunga lanseringar till datoranvändarna den senaste tiden, exempelvis God of War och Horizon Zero Dawn.

Läs mer: Horizon Zero Dawn når milstolpe – 20 miljoner sålda exemplar

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.