Horizon Zero Dawn når milstolpe – 20 miljoner sålda exemplar

Senaste milstolpen var 10 miljoner sålda exemplar under 2019

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn släpptes 2017 till Playstation 4 och har hyllats av spelare världen över. Nyligen passerade spelet en viktig milstolpe med 20 miljoner sålda exemplar – bara kort innan efterföljaren Horizon Forbidden West släpps.

Vi säger det redan här, om du inte har testat att spela Horizon Zero Dawn än så är det hög tid. Spelet finns till både Playstation och PC med optimeringar för den moderna hårdvara som finns idag (även Playstation 5).

Horizon Zero Dawn är ett fartfyllt och välgjort spel som ger dig många timmars spelande som karaktären Aloy. För att rädda din by så måste du ge dig ut på en farofylld resa där du slåss mot både maskiner och människor.

Läs mer: Har Horizon Zero Dawn stöd för Playstation 5 (PS5)?

Horizon Zero Dawn släpptes till Playstation 4 redan 2017

Horizon Zero Dawn introducerades till förra generationens Playstation-konsoler, Playstation 4 och Playstation 4 Pro, under 2017. Tre år senare släpptes spelet som en så kallad portning även till PC.

Sony har arbetat hårt med att släppa flera tunga speltitlar på PC de senaste åren och förutom Horizon Zero Dawn så finns även God of War och Days Gone att skaffa till datorn.

Redan 2019 nådde Horizon Zero Dawn den första milstolpen på 10 miljoner sålda exemplar. Sedan dess har det varit tyst från både Sony och spelstudion Guerilla Games som utvecklade spelet.

Men idag vet vi alltså att Aloy har kontrollerats av minst 20 miljoner spelare världen över – en fenomenal bedrift och vi är övertygade om att de flesta spelarna håller med om att Horizon Zero Dawn är riktigt kul.

Läs mer: Horizon Zero Dawn på PC har stöd för Nvidia DLSS och AMD FidelityFX Super Resolution (FSR)

Horizon Forbidden West släpps den 18 februari

Redan den 18 februari släpps den officiella efterföljaren Horizon Forbidden West. Precis som tidigare så styr du protagonisten Aloy och som med första spelet så är det ett överhängande hot mot världen som måste avstyras.

Grafiken har förbättrats och spelet är nu helt optimerat för spelare med Playstation 5, inklusive användandet av DualSense-kontrollen med alla dess funktioner och egenskaper.

Spelet släpps till Playstation 5 och Playstation 4. Om du har en PC så får du snällt vänta på att Guerilla Games ska släppa en portning (vilket inte lär hända än på ett tag).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.