Slack får trådade konversationer – kommer under 2016

Slack Logo

Slack fortsätter att utvecklas och arbetar nu med att introducera trådade konversationer i sin populära meddelandetjänst.


Det ska göra det enklare att diskutera en mängd olika saker i samma flöde men utan att känna att man blir avbruten eller tappar tråden.

Risken finns att Slack gör en enkel (men ändå avancerad) lösning betydligt krångligare än den borde vara. Om de lyckas med funktionen kan det däremot bli en ordentlig vinst mot konkurrenterna.

En utmaning är att Slack gärna vill se sig som en ersättare till e-post, men med trådade konversationer kan det ta tjänsten flera steg tillbaka för användaren.

Stewart Butterfield är VD på Slack och han säger till webbsajten The Verge att man arbetar med flera prototyper av trådade konversationer sen en tid tillbaka.


När funktionen släpps vet vi inte mer än att det blir någon gång senare under 2016.

Slack Skype Integration

Snabbast växande molntjänsten

Utvecklarna bakom Slack arbetar hårt med att skapa nästa generations meddelandetjänst. Tidigare i mars rapporterade vi om röst- och videosamtal med Slack och månaden därpå att Slack växer snabbast av alla molntjänster.

Om Microsofts Skype på allvar kan se sig hotat återstår att se men jag tror bestämt att de bör vara oroliga. Det har sagts att Microsoft funderade på att lägga ett miljardbud på Slack, något som inte tillbakavisats av Redmond-företaget.

Personligen föredrar jag enkelheten från Skype men kan helt klart tänka mig att prova Slack för att se vad tjänsten klarar i ett bredare perspektiv.

Använder du Slack? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker!