Slack börjar med röst- och videosamtal — slår mot Skype & Hangouts

Slack Logo

Slack tänker ge sig in i striden om företagsanvändarna på allvar genom att presentera en framtid med både röst- och videosamtal. Det betyder att den populära kommunikationstjänsten ger sig på konkurrenterna Skype och Hangouts med allt man har och framtiden förutspås vara ljus för Slack.


De första testerna kommer att påbörjas inom kort enligt företrädare för Slack och målet är att ge de fler än 2,3 miljoner dagliga användarna en mer produktiv, delaktig och transparent kommunikationsmiljö. Med mer än 320 miljoner aktiva timmar varje dag fördelat på sina användare finns all anledning att ta fram de stora kanonerna för 2016 och visa vart skåpet ska stå.

Och man börjar med röstsamtal på desktop följt av Slacks mobila applikationer som ska få funktionen innan det blir aktuellt med videosamtal. Skype och Hangouts har alltså gott om tid på sig att fundera ut hur de ska utvecklas under året för att inte halka efter i trendsvängen. Microsoft har kritiserats för att Skype inte hållit måttet, varken funktions- eller stabilitetsmässigt och nu har de en möjlighet att bättra på sitt rykte.

Slack kan bli ett stort problem för Microsoft & Google

Risken är annars att Slack börjar plocka allt större andelar vilket med tiden kan bli ett stort problem för Microsoft. Skype är tätt integrerat med företagets Office-tjänster och om användarna lämnar för Slack minskar anledningarna till att betala för Redmond-företagets olika företagspaket.

Än så länge är Slack mest inriktad mot utvecklare och andra specialistområden med optimeringar för dessa. Skulle kommunikationstjänsten dock bredda sig mot en större målgrupp samtidigt som prislappen trycks ner något finns goda chanser till explosiv expansion på kort tid.


Redan idag finns en viss integration mellan Slack och Skype där den senare möjliggör videosamtal inom Slack. Det är en begränsad möjlighet dock och funktionaliteten räcker troligtvis inte till för mer professionellt bruk i större skala. Men möjligheten finns och man kan prova redan idag för att se hur långt det räcker i den egna miljön.

Vad tror ni — kommer Slack att överleva de stora jättarna och bli en succé även hos den bredare massan? Skriv gärna en kommentar och berätta om era funderingar.