Sänkt pris på Pebble Time och Time Round

Pebble Round Health Accuracy

Pebble sänker priserna på smarta klockorna Time och Time Round. Målet är att ha mer konkurrenskraftiga modeller på marknaden i takt med att de andra aktörerna släpper allt bättre produkter till fördelaktiga priser.

Huruvida Pebbles prissänkningar även kommer att reflekteras i svenska butiker återstår att se men i skrivande stund kan man köpa Time för 149,99 dollar och Time Round för 199,99 dollar i den officiella internetbutiken. Tyvärr får Time Steel ingen sänkning utan ligger kvar på 249,99 dollar.

Pebble är tillverkaren som återställde intresset för smarta klockor och sporrade konkurrenten Samsung att ge sig in i kategorin med Gear-serien. Det i sin tur fick LG, Motorola, Apple och Sony att släppa sina respektive modeller och resten är historia.

Är Pebble fortsatt relevant?

Frågan är nu om Pebble kan behålla intresset för deras smarta klockor eller om de utmanövreras av konkurrenterna. Ett lägre pris kommer helt klart att göra Pebble till ett trevligare val men hur långt räcker längre batteritid när skärm och funktionalitet har brister som inte går att komma undan?

Man kan även skaffa pulsklockor med smarta funktioner som lär vara mer tilltalande för sportfantasterna. Så var i kategorin passar Pebble in idag? Det undrar nog både företaget och konsumenterna som med alla sannolikhet lär välja en smartwatch från andra tillverkare när Pebble blir allt mer osynlig i butikerna.

Har du en Pebble-klocka? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker om den!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.