Microsoft äger nu Swiftkey – köpet är äntligen avklarat

Swiftkey AI

Microsoft har meddelat att köpet av otroligt populära virtuella tangentbordet Swiftkey nu är avslutat. Med fler än 300 miljoner användare och avancerad AI-teknik som bas är det inte konstigt att Microsoft uppvaktat Swiftkey – så mycket att både vigselringen och plånboken åkte fram.


Det finns inga officiella siffror kring vad Microsoft betalat för affären men källor som påstås ha insyn menar att 250 miljoner dollar är en korrekt siffra. De senaste två åren har Microsoft lagt flera hundra miljoner på applikationer till Android och iOS för att stärka sitt varumärke utanför Windows-plattformen.

Sunrise Calendar & Outlook

Bara ta Sunrise Calendar och Outlook (omdöpt från Acompli) som var (läs: är) marknadens bästa kalender- respektive e-postklient både till Android och iOS. I ett svep visade Microsoft med Satya Nadella i spetsen hur Redmond-företagets ”mobile first, cloud first” skulle manifesteras för 2015/2016.

Swiftkey kommer med all sannolikhet att fortsätta vara tillgänglig precis som idag och heta just Swiftkey ett tag till. Rent logiskt borde det brittiska företaget få se sitt tangentbord döpas om till Microsoft Keyboard i framtiden men om det sker återstår att se.

Använder du Swiftkey och vad tycker du om att det virtuella tangentbordet nu ägs av Microsoft? Skriv gärna en kommentar och berätta!