Skaffa Highlight – få appen till macOS, iOS och iPadOS med samma köp

highlights ipad iphone pdf reader 2020

PDF-läsaren Highlight är en av de första apparna som stöder Apples nya universella app-köp. Det betyder att när du skaffar Highlight får du appen till datorn, mobiltelefonen och surfplattan direkt.


Vad är Highlight?

Highlight är en PDF-läsare för Apples produkter som inriktar sig på användare som gör olika typer av efterforskningsarbeten. Appen är skapad av norska biofysikern Jonas Robe och finns till macOS, iOS och iPadOS. Priset för Highlight Pro är 2.99 USD per månad eller 24.99 USD vid årsbetalning. Det finns även en lite mer begränsad gratisvariant.

Hur fungerar ett universellt köp av Highlight?

Det är mycket enkelt att använda sig av universellt köp av appar där det stöds (se bara till ATT appen faktiskt stöder det också).

Gå till Apple Mac Store eller App Store och hitta appen du vill köpa. Välj att köpa appen till enheten som du använder för tillfället. I samma stund som köpet går igenom får du även samma app till dina andra Apple-prylar.

Låter det enkelt? Inte konstigt, det är lika enkelt som det låter.


Vad är fördelarna med att använda Highlight?

Highlight är en lättviktig PDF-läsare med utmärkt funktionalitet som rivaliserar de i Adobe Reader.

Du behöver inte betala för att använda Highlight om du inte vill, och du kan enkelt exportera dina dokument från PDF till en rad appar som följande:

  • Evernote
  • Bear
  • Keep It
  • DEVONthink
  • nvALT
  • Ulysses

Highlight kan enkelt hitta DOI-länkar i artiklar och ladda ner tillhörande metadata. Perfekt om du läser vetenskapliga artiklar regelbundet.

Appen kan också kopiera information från ett dokument till ett annat. Exempelvis kanske du vill markera och kopiera en tabell i en PDF-fil och klistra in i Excel eller Sheets – och det kan Highlight göra sömlöst.

Givetvis fungerar Highlight med Files-integration, stöder Dark Mode och annotering av text.

Highlight hittar du på Apple App/Mac Store här. Du kan även läsa mer om appen på den officiella webbsajten.