Sista uppdateringen till Google Pixel 3 är släppt

Den tre år gamla mobiltelefonen blev just mindre säker att använda

google-pixel-3

Google har släppt den sista uppdateringen till mjukvaran i Pixel 3-mobilen. Det är en mindre version som bara innehåller säkerhetsfixar och optimeringar.


Google Pixel 3 släpptes i oktober 2018 och har därmed passerat de tre år som Google garanterar uppdateringar. Detsamma gäller för Pixel 2 som släpptes året tidigare, i oktober 2017.

Läs mer: Mobilen med bäst kamera 2021 är Google Pixel 5a

Utmaningen för alla med en Pixel 3 är nu att den blir betydligt mindre säker att använda. Alla sårbarheter som hittas kan utnyttjas fritt av cyberkriminella som skapar skadlig kod.

Google är så klart medvetna om riskerna. I ett uttalande till webbsajten Vice.com säger en talesperson att tre år med uppdateringar ger användarna en bra upplevelse med mobiltelefonen.


We find that three years of security and OS updates still provides users with a great experience for their device.

För användare som kanske nyligen köpt en Pixel 3 eller bara haft den i något år så är det en klen tröst. Även om det (vågar vi mena) är välkänt att mobiltelefoner med Android inte underhålls speciellt länge av tillverkarna.

Den som vill ha en mobiltelefon som underhålls i fem år eller längre måste köpa en iPhone. Även om stora Android-aktörer som Samsung har blivit lite bättre på att underhålla sina telefoner den senaste tiden.

Läs mer: Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro saknar strömadapter i lådan

Genom att medvetet sluta uppdatera Pixel 3 så väljer Google att aktivt försämra säkerheten för sina användare. Och företaget fortsätter att dra Androids redan dåliga rykte om bristande underhåll i smutsen.

Vi hoppas att Google väljer att underhålla sina mobiltelefoner längre i framtiden. Och vi tror att de måste göra det för att konkurrera med Apple och iPhone/iOS i det långa loppet.