Scuf Gaming Vantage – exklusiv handkontroll till PS4/PS4 PRO

Scuf Gaming Vantage

Scuf Gaming har utvecklat en ny, högkvalitativ handkontroll för Playstation 4 med Xbox One Elite som källa för inspiration. Tillverkaren har skaffat en officiell licens från Sony för sin handkontroll vilket säkerställer en högre lägstanivå av kvalitet än många olicensierade modeller.

  • Vibrationsmodulerna kan plockas ur handkontrollen
  • Kontrollera ljudvolym till headset och mikrofon via en liten touchbar
  • Byt design på handkontrollen med avtagbar faceplate
  • Kostar betydligt mer än de flesta andra handkontrollerna i Sverige

Redan har vill vi säga att Scuf Gaming tar ett mycket högt pris för handkontrollen Vantage. Den finns i två varianter – trådlös och trådbunden. Den trådlösa kostar hela 199 USD och den trådbundna något lägre på 169 USD. Omräknat blir det cirka 2 200 kronor respektive 1 800 kronor inklusive moms.

Det kan jämföras med Razer Raiju som kostar runt 1 600 kronor, Nacon Revolution Pro Controller 2 för 999 kronor och första generationens Nacon Revolution Pro för 800 kronor. Den officiella handkontrollen för Playstation 4 är erkänt högkvalitativ och kostar 500 kronor.

Scuf Gaming Vantage erbjuder flera fördelar jämfört med den vanliga handkontrollen från Sony. Bland annat flera som är tagna direkt från Xbox One Elite.

Som sidoplacerade SAX-knappar på både vänster och höger sida. På baksidan sitter extra, programmerbara knappar och utsidan på Vantage kan ersättas med en annan design om du vill.

Under den högra joysticken och styrkorset sitter en liten pekplatta med vilken du styr ett anslutet headset. Förutom att höja och sänka volymen kan du även justera mikrofonens funktion. För att det ska fungera måste du använda den trådbundna varianten av Vantage, alternativ ansluta den trådlösa med den medföljande kabeln.

scuf-gaming-vantage-parts

En detalj som professionella spelare uppskattar är att kunna ändra vikten på handkontrollen. Scuf Gaming Vantage har en modulär design som gör att du kan justera delar på den för att ändra balansen; precis som med många gamingmöss. Den trådbundna modellen kan justeras mellan 194 och 216 gram, den trådlösa mellan 256 och 287 gram.

Scuf Gaming Vantage levereras med ett resetui så att handkontrollen håller längre. Precis som handkontrollen Razer Raiju medföljer en microUSB-kabel på 3 meter.

Scuf Gaming Vantage är speciellt designad för den nordamerikanska och kanadensiska marknaden. Modellen kommer inte att släppas i Sverige, men om du vill ha den kan du lägga en beställning via en amerikansk IP-adress och via leveransbolag som fraktar från USA till Sverige.

Läs mer om Vantage i det officiella pressmeddelandet från Scuf Gaming.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.