OnePlus 3 och 3T har stöd för Face Unlock

OnePlus 3

OnePlus har uppdaterat de gamla mobiltelefonerna OnePlus 3 och 3T med stöd för Face Unlock.

  • OnePlus fortsätter underhålla sina gamla modeller med uppdateringar
  • OxygenOS 5.0.3 skickas via OTA till din telefon
  • Rullas ut gradvis på alla marknader
  • 12 nyheter i fem kategorier enligt OnePlus egna ändringslogg

Uppdateringen bekräftades via det officiella forumet och versionen att hålla ögonen efter är OxygenOS 5.0.3. Den skickas over-the-air (OTA) till användarna vilket betyder att du slipper fabriksåterställa din telefon.

När uppdateringen är redo för svenska marknaden får du en notifikation i telefonen om att mjukvaran kan installeras.

Vad vi känner till om OxygenOS 5.0.3 är att mjukvaran ökar den officiella Android-patchnivån från Google till 2018.5 och inkluderar Face Unlock för upplåsning av telefonen med ansiktet. OnePlus optimerar även Shelf UI med ny design till app-genvägarna och lite fler valmöjligheter när du håller fingret på en appikon.

Andra tillägg som noterats är en ny väderwidget, en kategori i filhanteraren för ”stora filer” och en mapp i bildgalleriet för nyligen borttagna bilder.

OnePlus har även rullat ut en uppdatering till senaste OnePlus 6 med förbättringar kring kameran. Här är det OxygenOS 5.1.5 som gäller och trots att uppdateringen är av det mindre slaget rent nyhetsmässigt så väger installationsfilen in på hela 1.43GB. Använd WiFi när du laddar ner till telefonen!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.