Samsung Galaxy Note 9 kan få 8GB RAM och 256GB lagring

samsung galaxy note 8

Samsung Galaxy Note 9 blir höstens stora lansering, tillsammans med värsta konkurrenten iPhone som också kommer i nya modeller kring höstmånaderna. Och ska vi tro de senaste uppgifterna blir det en rejäl telefon att visa upp.

Det är ingen nyhet att Galaxy Note-serien erbjuder det absolut bästa som Samsung har att erbjuda. De tidigare släppta Galaxy S-telefonerna som ofta kommer under våren är en försmak på vad samma års Galaxy Note-modeller gör bättre.

I skrivande stund är det lite tunt med uppgifter om vad Galaxy Note 9 kan erbjuda sina användare; men det verkar som att 8GB RAM-minne och 256GB lagringsutrymme är två saker.

Tänkbart är att Samsung även kommer att släppa en billigare variant med 6GB RAM och 128GB lagringsutrymme.

Exakta specifikationer är inte officiella än, så ta ovanstående uppgifter med en nypa salt. Det finns i princip bara en anledning till att Samsung skulle erbjuda 8GB RAM, och det är stöd för DeX. Samsungs anslutning för mobiltelefoner till en datorskärm, mus och tangentbord.

Andra detaljer om Galaxy Note 9 som vi känner till idag är inbyggd fingeravtrycksläsare direkt i skärmen och stöd för Bixby 2.0. Exakt vad som kommer i telefonen återstår att se, men vad det än är så räknar vi med den absolut senaste tekniken och en skyhög prislapp.

Lansering kan ske under augusti månad 2018 med en prislapp som beräknas vara över 10 000 kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.