Razer Raiju är bästa handkontrollen för Playstation 4 & Pro

razer raiju

Om du inte nöjer dig med standardkontrollen till Playstation 4 och Playstation 4 Pro, då rekommenderar vi att du tittar närmare på Razer Raiju. En handkontroll för entusiaster och proffs som kräver det där extra av sin spelkonsol — men smakar det så kostnar det.

Tips: Razer Wolverine Ultimate – superhandkontroll till Xbox och PC

Razer Raiju är ett monster till handkontroll. Den har fyra programmerbara extraknappar som du kan ställa in exakt efter dina egna behov, formen och vikten är ergonomiskt designad för att vara så bekväm som möjligt och snabbknappar gör att du kan styra mikrofon och ljudnivå.

Handkontrollen har även ett “Hair trigger”-läge som gör alla knappar superkänsliga för maximal hastighet. Razer Raiju är tillverkad i tåligare material än vanliga Dualshock 4-kontrollen och har designats i samarbete med såväl e-sportsproffs som Sony själva.

Även om Razer Raiju ska vara bättre ergonomiskt designad än Dualshock 4 så är den också dubbelt så tung. När du håller i handkontrollen så är det absolut inget du glömmer bort. Det här är en tegelsten till produkt men också en högkvalitativ sådan. Från första till sista millimeter.

Och smakar det så kostar det. Entusiaster som inte nöjer sig med det Sony skickar med Playstation-konsolerna får betala 170 euro för Razer Raiju. Omräknat blir det extrema 1 700 kronor vilket är tre gånger så mycket som en Dualshock 4 idag.


Razer Wolverine Ultimate – superhandkontroll till Xbox och PC


Men så får du också betydligt mer i Razers handkontroll. Om det är värt sina kronor överlåter vi till dig att bedöma, men räkna med att vi på Tekniksmart tänker lägga vantarna på ett exemplar så fort Raiju går att köpa i butik.

razer raiju

Razer visar framfötterna med Raiju

Tillverkaren Razer har en lång historia av utmärkta och hyllade tillbehör, både till PC och spelkonsoler. Ofta med utmärkande design som lyfter fram företagets färg, vilken är skrikigt grön.

Med Raiju tar designteamet ett steg tillbaka i färgvalet och nöjer sig med svart och mörkblått, ingendera utmärkande i handen. Samtidigt behåller de detaljer som gummerade analoga spakar och undersida så att handkontrollen sitter ordentligt i händerna.

En detalj vi vill lyfta fram om de analoga spakarna är att de visserligen är gummerade för bra grepp, men det betyder också att risken är större att de slits ut likt med Dualshock 4. Och Razer skickar inte med några extraknoppar, så går de på kontrollen sönder måste du själv hitta nya.

En annan sak är att Raiju visserligen är kompatibel med PC, men bara om du använder den medföljande 3-meterskabeln och det finns inga garantier att kontrollen fungerar med just din dator.

Vill du läsa mer om Razer Raiju eller ladda ner drivrutinerna för din dator? Besök då den officiella produktsidan här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.