Schemalägg inlägg på Instagram – nu är det möjligt

Facebook Instagram
Foto: Adem AY, Unsplash

Nu kan du schemalägga dina inlägg på Instagram. Stödet rullas ut på alla marknader just nu och du kan planera inläggen upp till 75 dagar i förväg.

För att rapportera om nyheten är Social Media Today som skriver att professionella användare har testat funktionen i flera veckor inför den bredare lanseringen.

Lästips: Ta bort dina kontaktuppgifter från Facebook, Messenger & Instagram – så gör du

Så schemalägger du på Instagram

Schemaläggning av inlägg gäller både fotografier och Reels direkt i appen. Och det är enkelt att göra det. Så här schemalägger du inlägg i Instagram med några få tryck på skärmen:

  1. Öppna Instagram-appen på din mobiltelefon
  2. Välj att skapa ett nytt inlägg
  3. Gå till Avancerade inställningar
  4. Välj att schemalägga inlägget
  5. Välj ett datum och en tid
  6. Publicera som vanligt

Svårare än så är det inte. Du kan som ovan nämnt välja upp till 75 dagar framåt i tiden.

Stöd för schemaläggning i Creator Studio

Faktum är att schemaläggning inte är något nytt för professionella användare som använder Creator Studio. Stödet har nämligen funnits där i mer än två år nu.

Tänk på att ditt Instagram-konto måste vara inställt för en professionell användare. Det är kostnadsfritt och du ändrar själv direkt i mobilappen via inställningar. Du kan alltid växla tillbaka igen till ett personligt konto.

Eftersom utrullningen pågår i skrivande stund så kan det dröja dagar eller veckor innan du ser stödet i just din app. Ha tålamod, den dyker upp inom kort.

Lästips: Mitt Instagram-konto är avstängt – vad har hänt? (löst)

Via Social Media Today

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.