Netflix nya reklamabonnemang fungerar inte med Apple TV (än)

Netflix
Foto: Thibault, Pening, Unsplash

Netflix nya reklamabonnemang fungerar inte med Apple TV (än)

Netflix nya reklamabonnemang fungerar inte med mediaspelarna i Apple TV-serien. Inte heller med äldre Chromecast-modeller.

Netflix arbetar på en lösning

Det nya reklamabonnemanget fungerar just nu heller inte i Sverige, men däremot på marknader som USA, Australien, Brasilien, Frankrike, Italien, Japan, Kanada, Mexiko, Spanien, Storbritannien, Sydkorea och Tyskland.

Tacksamt nog verkar det som att Netflix arbetar på en lösning för att det nya abonnemanget ska fungera korrekt på Apple TV-modellerna inom en snar framtid. Däremot verkar det inte som att AirPlay-stöd är aktuellt.

Basic with ads plan support on tvOS is not available at launch but coming soon.

Netflix har inte bekräftat varför reklamabonnemanget inte fungerar med mediaspelarna i Apple TV-serien.

Det är dock möjligt att de inte hunnit utveckla färdigt stödet på grund av svårigheter. Alternativt så har stödet varit en eftertanke som plötsligt blev påkommet och panikutvecklat.

Lästips: Filmtipset: Enola Holmes 2 finns på Netflix

Reklamabonnemanget på Netflix fungerar på många andra prylar

Den teorin stärks av att reklamabonnemanget fungerar som det ska på Android-telefoner, nyare Chromecast med Google TV, spelkonsoler, iPhones och iPads, samt via Netflix-appen i Smart TV-modeller.

Om du vill använda reklamabonnemanget på Netflix så bör vara beredd på begränsad bildkvalitet med upp till 720p i upplösning. Dessutom saknas många av Netflix största och mest populära produktioner.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.