Twitter kan gömmas bakom en betalvägg

Twitter
Foto: Chris J. Davis, Unsplash

Twitter kan gömmas bakom en betalvägg om nya VD:n Elon Musk får sin vilja igenom. Det skriver webbsajten Neowin som även säger att David Sacks, vän och rådgivare till Musk, har varit med om att ta fram den idén under flera möten.

Anledningen till att Twitter kan hamna bakom en betalvägg har med intäkter att göra. Elon Musk arbetar febrilt med att dra in mer pengar till bolaget och en betalvägg kan vara en av flera väger att gå. Vi vågar dock mena att det vore dödsstöten för den redan blödande tjänsten.

Lästips: Snart kan Twitter visa längre texter

Enligt uppgift så kan Twitter använda en betalväggsmetod som innebär att användare får använda tjänsten under en viss tid. Därefter måste de betala en liten summa för att ha fortsatt tillgång i en månad åt gången.

Tillvägagångssättet är vanligt på nyhetssajter som visar några artiklar för enskilda besökare och därefter kräver betalt för fortsatt åtkomst. En sådan sajt är populära Medium.com.

Oklart om en betalvägg blir aktuell för Twitter – någonsin

Notera att det här är ett mycket drastiskt drag som sannolikt inte kommer att införas i närtid, eller överhuvudtaget. Det är inte heller bekräftat av varken Elon Musk eller David Sacks. Klart är dock att det här är en av flera kontroverser som rör Twitter sedan Musk tog över ägandeskapet.

Andra skriverier om Twitter och Elon Musk är att den som falskeligen utger sig för att vara någon annan kommer att bannas från plattformen permanent och alla kan få det blåa verifieringsmärket för 8 USD per månad.

Dessutom har tusentals anställda tvingats lämna Twitter i den senate massuppsägningen – för att i vissa fall sedan bli kontaktade av bolaget med en önskan om att de ska komma tillbaka. Tydligen går det inte att sparka massvis med anställda och tro att plattformen ska klara sig helt själv.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.