Gears of War kommer till Netflix – som film & serie

Gears of War

Gears of War kommer till Netflix. Filmtjänsten bekräftade på Twitter att den populära tv-spelsserien blir både film och animerad serie i framtiden. Exakt när det är planerat att släppas återstår att se – något officiellt datum finns inte än.

Den som inte känner till Gears of War bör veta att spelserien introducerades för 16 år (2006) sedan på Xbox 360. Den handlar om huvudpersonen Marcus Felix som tillsammans med sina vänner i COG utkämpar ett förtvivlat krig på en annan planet mot rasen The Locust.

Gears of War-serien blir animerad & vuxeninriktad

Gears of War var först med att introducera spelkonceptet ”run-and-cover” som innebär att spelaren spring och gömmer sig bakom olika skydd. Något som har förbättrats och anpassats genom åren i många andra spel och spelserier.

Gears of War was released 16 years ago today and to mark the occasion, Netflix has partnered with The Coalition to adapt the @GearsofWar video game saga into a live action feature film, followed by an adult animated series — with the potential for more stories to follow!

Netflix

I ett första skede så kommer Netflix att släppa en film som baseras på Gears of War-universumet. Därefter släpps en animerad serie som är inriktad på en vuxen publik. Med tanke på hur våldsamma Gears of War-spelen är så hoppas vi på att Netflix väljer samma inriktning som med The Legend of Vox Machina och Cyberpunk Edgerunners.

Både filmen och serien kommer att regisseras i samarbete med skaparna bakom Gears of War-spelen, The Coalition.

Jon Spaiths regisserar filmen

Spelstudion The Coalition som står bakom spelen samarbetar nu med Netflix och regissören Jon Spaiths för att skapa en actionfilm baserad på Gears-universumet.

Regissören har tidigare gjort tunga filmer som Dune, Passengers och Prometheus. Huruvida han spikar rollen som regissör för Gears of War-filmen med sin stora, granskande fanbase återstår att se.

Dave Bautista vill axla rollen som Marcus Fenix

Vem som får det hedervärda uppdraget att axla rollen som Marcus Fenix – huvudpersonen i spelen – återstår att se. Kända Dave Bautista som bland annat gjort sig ett namn i Guardians of the Galaxy och Blade Runner 2049 har tidigare sagt att det är en drömroll för honom.

Gears of War’ is one of the all-time great action games, with vivid characters, a beautifully designed world, and a combat system that drives home the lethality of war and the importance of standing by your squadmates.

Faktum är att Dave Bautista har lobbat så länge och hårt för att få spela som Marcus Fenix att han fick en egen flerspelarkaraktär i senaste Gears 5-spelet.

Fem huvudspel – 40+ miljoner sålda exemplar

Gears-serien har sålts i fler än 40 miljoner exemplar världen över. Det första spelet heter Gears of War och det släpptes redan 2006.

Idag finns fem huvudspel med det senaste Gears 5 i spetsen som släpptes 2019. Vi har även en remake-version av det första spelet som kom 2015 samt de två extraspelen Gears of War: Judgment och Gears Pop!

Spelen finns att ladda ner och köra helt gratis om du är prenumerant på Xbox Game Pass Ultimate.

Via Netflix och Variety

FAQ

När släpps Gears of War-filmen på Netflix?

Varken Netflix eller The Coalition har avslöjt när de planerar att släppa filmen. Mer information följer när det finns.

Vem spelar huvudrollen i Gears of War-filmen?

Just nu vet vi inte vem som spelar huvudrollen. Vi vet dock att Dave Bautista har lobbat hårt för en roll i spelen, så förhoppningsvis är han med i filmen.

Vad handlar Gears of War-filmen om?

Vad vi vet idag är att filmen handlar om huvudkaraktärerna från Gears-spelen. Det omfattar bland annat Marcus Fenix som är en av ledargestalterna i de fem huvudspelen. Han och hans team befinner sig på planeten Sera där de stöter på minst sagt otrevliga utomjordingar.s

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.