Nothing chockhöjer priset på hörlurarna Ear (1)

Nothing Ear (1)

Om du planerar att köpa hörlurarna Ear (1) av det hypade företaget Nothing så bör du slå till direkt om du hittar lurarna för under tusenlappen – eller inte alls. Tillverkaren har nämligen chockhöjt prislappen till extrema 1 799 kronor i ett svep.

Det är en galen höjning från det tidigare priset på 990 kronor och inom kort väntas svenska återförsäljare följa med i prisutvecklingen. I skrivande stund så har de flesta återförsäljarna det gamla priset, men det väntas inte hålla sig för evigt.

Ett tips är att kolla prisjämförelsetjänsten Prisjakt innan du slår till på hörlurarna. Då ser du om priset i din favoritbutik är det lägsta eller inte.

Därför höjer Nothing priset på sina hörlurar

Enligt tillverkaren så är prishöjningen nödvändig. Inte för att de vill tjäna mer pengar, utan för att den globala krisen tvingar dem att höja priserna för att möta de ökade kostnaderna för såväl tillverkning som utveckling och forskning.

Nothing har fler än 400 anställda och ökade driftkostnader tvingar upp priserna rejält.

Enligt tillverkaren så har fler än 600 000 exemplar av Ear (1) sålts globalt sedan lanseringen. Recensionerna har varit generellt positiva. Exempelvis gav webbsajten SoundGuys hörlurarna betyget 7,3 av 10.

Nothing’s first attempt at true wireless earbuds checks a lot of the right boxes

Svenska M3 gav betyget 8 av 10 när de recenserade hörlurarna under 2021.

Ear 1 är ett par prisvärda och komfortabla true wireless-hörlurar som presterar bra – men långt ifrån bäst – gällande ljud och funktionalitet.

Det blir en tuff uppgift för Nothing att sälja in hörlurarna med den nya prishöjningen. Konkurrensen i segmentet är enorm och att öka priset med nära 100 procent lär inte locka många konsumenter till att öppna plånboken.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.