iOS 16.1.1 fixar en allvarlig WiFi-bugg

iOS 16

Inom kort väntas Apple släppa en uppdatering med iOS 16.1.1. En av de stora nyheterna med uppdateringen är en buggfix som väntas lösa ett synnerligen irriterande WiFi-problem som drabbat iPhone-användarna ända sedan iOS 16.1 släpptes.

Buggen i fråga gör att WiFi-ansluten tappas om mobiltelefonen är oanvänd under en längre tid. Exempelvis om du låter din iPhone ligga oanvänd under natten eller bara vilandes i en skrivbordslåda medan du är på jobbet.

Lästips: iOS 16.2 släpps i december – iOS 16.3 först i mars 2023

Flera andra buggfixar är att vänta

Andra nyheter med iOS 16.1.1 kan vara buggfixar som löser tidigare uppmärksammade problem som långsamma Spotlight-sökningar, dålig batteritid och problematiska animationer med iPhone 14 Pro. Apple har helt enkelt en hel del att arbeta på.

En annan nyhet kan vara aktiveringen av satellitanslutningen för att kunna skicka SOS-meddelanden från iPhones och Watch Ultra.

Apple arbetar även på en annan, större uppdatering med iOS 16.2. Där iOS 16.1.1 kommer i närtid enligt webbsajten Macrumors så är nästa stora uppdatering ungefär en månad bort, någon gång i december.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.