Säsong 2 av Cyberpunk Edgerunners blir inte av

Cyberpunk Edgerunners

Cyberpunk Edgerunners är en uppskattad animeserie som bygger på samma universum som Cyberpunk 2077. Innehållet är dessutom minst lika våldsamt som i spelet och lite till.

Efter succén med första säsongen så har många hoppats på en andra säsong, men den som väntar på det kommer sannolikt att få vänta för evigt. Det kommer nämligen inte en säsong 2 av Cyberpunk Edgerunners.

Lästips: Visste du att Cyberpunk 2077 storsäljer? Hela 20+ miljoner exemplar hittills

Cyberpunk Edgerunners

Därför får Cyberpunk Edgerunners INTE en säsong 2

Satoru Homma är producent för CD Product Red Japan och i en intervju med Famitsu säger han att det finns två anledningar till varför Cyberpunk Edgerunners inte får en andra säsong.

Den första anledningen är att första säsongen av serien hade ett specifikt syfte som är fyllt. Den andra anledningen har med CD Project Red och deras involvering i serien att göra.

Cyberpunk Edgerunners skapades som en ”seichijunrei (聖地巡礼)”. Det är ett japanskt ord som beskriver en pilgrimsfärd till heliga platser eller för att identifiera handlingen av att besöka platser i en anime eller manga. Serien ska alltså ses som ett fönster in i Cyberpunk 2077 snarare som en fristående entitet.

CD Project Red var helt involverade i valet av scener, platser, och detaljerna som skulle visa visionen bakom Cyberpunk 2077. Faktum är att en stor del av materialet till första avsnittet baseras på skärmdumpar från spelet för att göra serien så autentisk som möjligt.

Kan släppas fler serier i Cyberpunk 2077-universumet

Även om en andra säsong av serien inte blir av (vad vi vet idag) så är det inte helt kört för alla fans av animera och Cyberpunk 2077. Det kan nämligen släppas andra serier som baseras på samma, ultravåldsamma universum.

Satoru Homma säger i intervjun md Famitsu att både han, den japanska studion och CD Project Red är villiga att arbeta med andra japanska kreatörer för att skapa framtida serier baserade på Cyberpunk 2077.

Det kommer dock sannolikt att vara ett arbete som fokuserar på en helt annan aspekt av spelet än vad Cyberpunk Edgerunners gjorde. Mer information följer.

FAQ

När släpps säsong 2 av Cyberpunk Edgerunners?

Sannolikt aldrig. Producenten av första säsongen säger att en andra säsong inte kommer att släppas.

Kommer fler serier baserade på Cyberpunk 2077?

Sannolikt kommer fler animerserier baserade på samma universum enligt Cyberpunk Edgerunners producent Satoru Homma.

Via Dualshockers

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.