Eufy SmartTrack Link – spårningsbricka för Apple Hitta-nätverket

Eufy SmartTrack Link
Foto: Eufy

Eufy har släppt en ny spårningsbricka som kan användas i Hitta-nätverket från Apple. Modellen heter SmartTrack Link och är en fyrkantig bricka som fungerar med egna appen Eufy Security och Hitta-appen för iOS, iPadOS och macOS.

Anslutningen till mobiltelefonen sker med Bluetooth. Brickan har varken GPS eller Ultra-wideband vilket gör den något sämre än AirTag. Däremot är prislappen något lägre än Apples spårningsbricka.

Enheten är vattentålig (dock inte helt vattentät). På insidan sitter ett bytbart batteri av typen CR2032, vilket är samma som i AirTag.

Lästips: Apple AirTag: Koppla bort din AirTag från Apple ID innan du säljer bluetooth-trackern

Spåra dina prylar med Eufy Security-appen

Eufy Security är en kostnadsfri app som fungerar med både Android och iOS. Du kopplar spårningsbrickan direkt till appen. Därefter kan du registrera den med Apple Hitta-appen för att spåra brickan där.

De båda apparna kompletterar varandra på ett bra sätt. Med Eufy Security-appen kan du spela ett högt larm från spårningsbrickan, få avisering i mobilen om du går iväg från din bricka och spela ett ljud i mobiltelefonen när du trycker på en knapp på din SmartTrack Link.

Även om Ultra-wideband saknas så kan brickan ändå hittas av alla förbipasserande iPhones som plockar upp Bluetooth-signalen. Du måste först försätta spårningsbrickan i borttappat läge och därefter får du en avisering med ungefärlig position om en iPhone eller iPad befinner sig i närheten.

En av funktionerna som du får med Eufy Security-appen är att familj och vänner kan se positionen. Om du väljer det i inställningarna.

Ladda ner Eufy Security-appen här

Du hittar Eufy Security här:

I skrivande stund har appen bra i Google Play Store. Snittomdömet på 4,6 av 5 med 60 000 omdömesläggare är föredömligt bra. I Apple App Store är snittomdömet betydligt sämre, bara 2,5 av 5.

Så mycket kostar Eufy SmartTrack Link

  • 1 st: 19,99 USD
  • 2 st: 39,98 USD

Det finns inga svenska priser i skrivande stund. Omräknat blir det cirka 270 kronor respektive 539 kronor inklusive moms.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.