Samsung visar nya Galaxy A-telefoner den 17 mars (2022)

samsung galaxy a52s 5g 2021 2
Foto: Samsung

Samsung kan presentera flera nya mobiltelefoner i Galaxy-serien inom kort. Det avslöjar kända läckaren Evan Blass på Twitter. Det handlar om Galaxy A-serien som innehåller tillverkarens budget- och mellanklassmodeller.


Uppdatering: Samsung har skickat ut mejl med inbjudning till evenemanget den 17 mars. Det är alltså bekräftat att eventet blir av och att det gäller Galaxy A-serien.

Läs mer: Samsung Galaxy A52s – tänk på detta innan du köper

Enligt Evan Blass kommer lanseringseventet att hållas den 17 mars. Detta enligt en påstått läckt bild från Samsung som visar bokstaven A i olika konstellationer. Bland annat med neonljus, i vatten och med emojis.

Hittills under 2022 så har Samsung presenterat sex nya mobiltelefoner i Galaxy A-serien. Bara två av dem släpptes initialt med Android 12 (Galaxy A13, Galaxy A23), båda med One UI 4.1 som överliggande gränssnitt ovanpå Android.


Bland de tidigare släppta modellerna som kan tänkas få en uppgraderad ersättare så hittar vi Galaxy A72 från mars 2021. En populär mobiltelefon som har Android 12 idag och ståtar med flera utmärkta egenskaper.

Läs mer: Samsung släpper säkerhetsfixar till flera Galaxy S- och A-modeller (mars 2022)