Samsung släpper säkerhetsfixar till flera Galaxy S- och A-modeller (mars 2022)

Android 11 Logo Dark

Samsung har skickat ut en uppdatering med de senaste säkerhetsfixarna för mars månad till flera Galaxy A- och S-modeller.

Uppdateringen är begränsad till endast de viktiga säkerhetsfixarna. Så vänta dig inte några andra optimeringar eller nya funktioner.

Läs mer: Samsung Galaxy A52s – tänk på detta innan du köper

50 sårbarheter tätas med uppdateringen

Totalt inkluderar ändringslistan hela 50 sårbarheter i Android som tätats med hjälp av Google. Två är märkta som kritiska sårbarheter medan 29 har sårbarhetsgraden hög.

Det är alltså extremt (!) viktigt att du installerar den här uppdateringen så fort du får den till mobiltelefonen.

En av sårbarheterna med kritisk sårbarhetsgrad gör att hackare får utökade befogenheter i Android (hint: det är inte bra för dig) utan att du behöver trycka någonstans eller ge explicit åtkomst (hint: det är absolut inte bra!).

Mobiltelefonerna som får uppdateringen just nu

  • Galaxy S22 – S90xBXXU1AVBF / S90xEXXU1AVBF
  • Galaxy S10 Lite – G770FXXS6FVB7
  • Galaxy S9/S9+ – G96xFXXUHFVB4
  • Galaxy A52 — A525xUBS4BVB2

Läs mer: Skärmfel på Samsung Galaxy S22 Ultra (lösning på gång)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.