YouTubern Mrwhosetheboss har satt Samsungs och Apples senaste flaggskeppstelefoner på sin spets i ett batteritest för att se vilken som presterande bäst. Och resultatet visar att Samsung snällt får se sin dyraste mobiltelefon slagen på fingrarna av Apples fjolårsmodell.

Bland de mobiltelfeoner som Mrwhosetheboss testade samtidigt hittar vi – förutom Galaxy S22 Ultra och iPhone 13 Pro Max – fjolårets Galaxy S21 Ultra, Pixel 6 Pro och Xiaomi 12 Pro. Riktiga tungviktare alltså som med sina prislappar borde prestera i den absoluta toppklassen batterimässigt. Tycker vi.

Alla mobiltelefonerna var helt nya och oanvända när testet utfördes. Batterierna var laddade till 100 procent. Under testet användes exakt samma appar och testmetoder för att ge ett så tillförlitligt resultat som möjligt. Från att ladda webbsajter i webbläsaren till exportering av högupplöst film.

Dessutom var alla mobiltelefonerna fabriksåterställda med sina standardinställningar, utan SIM-kort och med ljust gränssnitt (Light Mode istället för Dark Mode).

Och resultatet? Här är vad Mrwhosetheboss kom fram till i sitt utförliga batteritest:

  1. iPhone 13 Pro Max: 10h och 27 minuter
  2. Galaxy S21 Ultra: 8h och 15 minuter
  3. Galaxy S22 Ultra: 8h och 8 minuter
  4. Xiaomi 12 Pro: 7h och 34 minuter
  5. Pixel 6 Pro: 7h och 6 minuter

Svaret är enkelt – Apple tar förstaplatsen med extrema tio timmar och 27 minuter. Det är ungefär 27 procent längre batteritid jämfört med tvåan, Galaxy S21 Ultra, och 29 procent bättre än senaste Galaxy S22 Ultra.

Nämnvärt är att Galaxy S22 Ultra är helt ny på marknaden. Samsung har fortfarande chansen att bättra på siffrorna via optimeringar av mjukvaran. Det återstår också att se hur väl mobiltelefonen står sig i vardagligt användande samt hur väl batteriet håll sin kapacitet.

Kategoriserad i: