Apple Podcast får filterfunktion med iOS 15.4

apple podcaster 2021

Apple Podcast-appen uppdateras med iOS 15.4 och får en ny funktion. Det handlar om ett nytt filter som gör det enklare att välja mellan spelade och ospelade avsnitt, nedladdade samt sparade avsnitt. Det är en lite gömd funktion som många missar om de inte läser informationsrutan som visas efter uppdateringen.

När du har installerat iOS 15.4 på din iPhone kommer Podcast-appen att uppdateras automatiskt med den nya filterfunktionen. För att hitta filtret öppnar du appen, navigerar till biblioteket och väljer en podcast. Tryck på rubriken ”Säsong” för att välja olika säsonger eller ”Visa alla” för att se sorteringsvalen.


Stödet för säsonger har funnits i Podcast-appen ända sedan 2017 när Apple släppte iOS 11. Så den biten är absolut inte ny; skillnaden med iOS 15.4 är alltså möjligheten att snabbt hoppa mellan olika säsonger när det finns. Från iOS 15.4 Beta 3 så finns funktionen tillgänglig för användarna.

Apple has quietly updated its Podcasts app in iOS 15.4 beta to include new filter options when browsing shows in your library or in the Apple Podcasts catalog. Once you choose a podcast, there are now options to filter episodes by played, unplayed, downloaded, or saved.

iMore.com

När du har installerat iOS 15.4 kommer Podcast-appen att visa den sedvanliga informationsrutan med nyheter. Det är en liten påminnelse om vad som är nytt sedan sist och vi rekommenderar att du läser den (i alla appar där den visas). Annars är det lätt att missa de där små men fantastiska nyheterna som är lite gömda.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.