Skärmfel på Samsung Galaxy S22 Ultra (lösning på gång)

samsung galaxy s22 ultra 2022 samsung press
Bild: Pressbild, Samsung

Samsung Galaxy S22 Ultra är drabbad av ett problem som gör att det uppstår skärmfel när användaren spelar eller kollar på film/serier. Felet karaktäriseras av ”blinkande” pixlar som uppstår oväntat på skärmen.

  • Uppstår endast på Galaxy S22 Ultra med Exynos-processorn
  • Kan lösas temporärt med lägre skärmupplösning
  • Samsung arbetar på en permanent lösning

Samsung har bekräftat att ett litet antal exemplar av Galaxy S22 Ultra är drabbade av skärmfelet. Tillverkaren lovar att en lösning är på gång vilket betyder att de kan släppa en uppdatering till Android-mjukvaran inom kort.

Läs mer: Samsung Galaxy S22 Ultra har sämre batteritid än Apple iPhone 13 Pro Max

Samtidigt rapporterar Galaxy S22 Ultra-ägare att problemet endast verkar drabba den Exynos-bestyckade varianten. Vilket är den som bland annat säljs här i Sverige. Amerikanska som har Qualcomms processor verkar inte vara drabbade.

samsung galaxy s22 ultra skarmfel reddit
Skärmdump från film på Reddit. Från användaren u/Guilty_Income_3721

Exakt hur skärmfelet visas beror lite på vilken enhet och användare som rapporterat problemet. I de värre fallen visas en tjock linje med pixlar i olika färger som kan beskrivas som ett lokalt ”myrornas krig”.

Samsung rekommenderar att drabbade användare ändrar skärminställningen från QHD+ till FHD+. Det ska även fungera att byta skärmläget till ”Vivid” för att temporärt lösa problemet.

Exakt när uppdateringen med lösningen kommer återstår att se. Samsung är medvetna om problemet och bekräftar att ny mjukara är under utveckling idag, så en snabb fix låter möjlig.

Läs mer: Mobilskal och skärmskydd från Zagg – nu till Samsung Galaxy S22

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.