Populäraste Firefix-tillägget är annonsblockeraren uBlock Origin

Helt kostnadsfritt verktyg för din webbläsare

Mozilla Firefox Brand Logo

Okej, vi vet, vi har annonser på den här sajten. Och av en bra anledning dessutom (vi kan inte överleva på vatten och bröd, sorry). Men de går att blockera om du absolut inte vill se dem – och allt som behövs är det utmärkta tillägget uBlock Origin.

Med uBlock Origin till webbläsaren Firefox kan du gör en hel del för att värna om din personliga integritet och göra surfupplevelsen bättre.

Läs mer: Varför ska jag använda Firefox? (Här är svaret)

Exempelvis stoppa all JavaScript från att köra på en webbsajt och blockera WebRTC från att läcka din IP-adress. Tillägget kan också ta bort grafiska element från webbsajter och minska spårningseffektiviteten av CNAME-spårning.

Det här är ett tillägg som hjälper dig att slippa många former av spårare på internet, popuprutor, automatisk omdirigering till skadliga webbsajter och cryptomining-kod som försöker köras i webbläsaren.

Och du får allt utan att det kostar dig en enda krona. Tillägget är helt kostnadsfritt att ladda ner och installera i Firefox. Väldigt populärt dessutom eftersom uBlock Origin nu har passerat Adblock Plus som det populäraste tillägget för Firefox.

Enligt Mozilla har uBlock Origin hela 5,5 miljoner nedladdningar i skrivande stund (versus 5,47 miljoner för AdBlock Plus).

Läs mer: Är Firefox gratis? (Här är svaret)

Idag har tillägget fler än 12 000 användaromdömen. Den absoluta merparten med 11 600+ omdömen gav 5 av 5 stjärnor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.