Samsung Galaxy Watch 5 kan mäta din temperatur (kroppstermometer)

samsung galaxy watch 4 2021 2

Nästa stora lansering i Galaxy Watch-serien från Samsung blir sannolikt smartklockan Galaxy Watch 5. När den släpps kan det vara med en ny temperatursensor som hjälper dig att hålla koll på kroppstemperaturen.

Det avslöjar en ny rapport från webbsajten ET News som även säger att Samsung ska ha lyckats optimera den för åtminstone hyggligt korrekt resultat. Du kan alltså inte räkna med att sensorn ger helt perfekt temperaturangivelser.

Läs mer: Samsung Galaxy Watch 4 får uppdaterad mjukvara i fyra år

ET News säger att Galaxy Watch 5 kommer att släppas i augusti. Om det stämmer blir smartklockan den första någonsin att ha en inbyggd kroppstermometer. Även Apple ryktas släppa en Watch-klocka med liknande sensor, men när det sker återstår att se (om någonsin).

Det är inte fastställt vilken typ av sensor som Samsung har valt. Vi vet inte heller hur implementationen av sensorn kommer att fungera i den kommande smartklockan. Däremot kan vi rapportera att Samsung även väntas implementera en liknande sensorlösning i sina kommande in-ear-lurar Galaxy Buds.

Rapporten säger att hörlurarna använder en sensor som mäter våglängder via trumhinnan med hjälp av infrarött ljus.

Samsung har en hel del utmaningar som de ställs inför med en kroppstermometer på handleden. Med mätning via huden så kan resultatet påverkas av exempelvis direkt solljus. Även träning kan påverka resultatet.

Läs mer: Är Samsung Galaxy Watch 4 kompatibel med iPhone & iOS?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.