Samsung Jet Bot 90 AI+ är en robotdammsugare med 3D-stereosensor

Smart robotdammsugare för det smarta hemmet

samsung jet bot 90 ai plus lowres 2021

Samsung har lanserat en ny robotdammsugare kallad Jet Bot 90 AI+. Det är världens första robotdammsugare med en aktiv 3D-stereosensor.

  • Behöver tömmas var tredje månad
  • LiDAR och 3D-seende djupkamera
  • Samlar partiklar ner till 0,5µm

Läs mer: Samsung TV Plus kommer till Sverige (video)

Jet Bot 90 AI+ känner igen kablar, glas och avföring

Samsung Jet Bot 90 AI+ presenterades första gången under CES 2021 och kommer att nå svenska återförsäljare under juli månad.

Den största förbättringen med Jet Bot 90 AI+ är att robotdammsugaren har fått identifiering av objekt som gör att modellen tar sig runt i hemmet bättre än tidigare modeller.

Objektdetekteringen använder Intel AI som bland annat kan skilja på leksaker och omtåliga föremål. När Jet Bot 90 AI+ kommer nära okänsliga föremål så städar den som vanligt i närheten, men identifieras känsliga saker som lätt går sönder så håller den lite större avstånd.

Samsung Jet Bot 90 AI+ har så pass smart objektdetektering att robotdammsugaren kan känna igen (och undvika) elkablar, glas och avföring från husdjur.

Aldrig mer kommer din robotdammsugare att rulla över hundbajs som sedan sprids över hela golvet.

Läs mer: Säkerhetsuppdateringar till Samsungs mobiltelefoner i fyra år

samsung jet bot 90 ai plus lowres 2021 1
Bild: Samsung

Jet Bot 90 AI+ har 3D-djupkamera och LiDAR-sensor

Tack vare en avancerad 3D-djupkamera med 256 000 avståndssensorer så kan Jet Bot 90 AI+ upptäcka hinder som är så små som 1 centimeter.

Det finns även en LiDAR-sensor, likt den som återfinns i iPhone 12 Pro. Med LiDAR-sensorn kan Jet Bot 90 AI+ läsa av rummet och förstå var den befinner sig för smartare planering av städningen.

Robotdammsugaren har även en Intelligent Power Control-funktion som identifierar vilken yta som ska städas och hur smutsig den är.

Samsung Jet Bot 90 AI+ använder ett avancerat filtreringssystem som fångar 99,99% av allt mikrodamm med partikelstorlekar ner till 0,5µm. Du kan montera av och rengöra alla delar och filter för att bibehålla hygien och rengöringsfunktionaliteten.

Allt damm och annan smuts som samlas i Jet Bot 90 AI+ hamnar i en 2,5-liters dammpåse som du tömmer var 90:e dag.

Läs mer: Samsung lanserar ny soundbar med Dolby Atmos – HW-Q950A med 11.1.4-ljud

Stöd för SmartThings och Bixby

Samsung Jet Bot 90 AI+ är en smart robotdammsugare för det smarta hemmet. Därför är det inte konstigt att modellen stöder både SmartThings och digitala assistenten Bixby.

Det är i skrivande stund oklart vad du kan göra med exempelvis röststyrning och via mobiltelefonen.

Inte heller har vi någon prisuppgift för Samsung Jet Bot 90 AI+. Artikeln uppdateras med mer information när Samsung avslöjar priser och exakt lanseringsdatum.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.