Samsung TV Plus kommer till Sverige (video)

Gratis online- och live-innehåll med 20 nya tv-kanaler

Samsung TV

Om du har en nyare Smart TV från Samsung så kan du snart använda tillverkarens nya streamingtjänst – TV Plus.

Tjänsten fungerar på alla Samsungs Smart TV som är tillverkade från 2017 och framåt. Och vad du får är tillgång till en mängd online- och live-innhåll helt kostnadsfritt.

Lästips: 2021 års Samsung QLED TV stöder HDR10+ Adaptive

Totalt innehåller TV Plus hela 20 tv-kanaler. Av dessa är 16 stycken globala medan 6 är lokala kanaler.

Bland kanalerna hittar vi Euronews Live, Fail Army (känd från YouTube) och Actionfilmer. Med tiden kommer Samsung lägga till mer, kostnadsfritt innehåll till sin tjänst.

Nämnvärt om tjänsten är att den visserligen är gratis, men du får leva med två kanske trista saker. Det första är att appen som gör att tjänsten fungerar installeras automatiskt på din tv. Det andra är att tjänsten är reklamfinansierad.

Samtidigt som TV Plus tillgängliggörs i Sverige och åtta andra länder så uppdateras TV Plus-appen med nya funktioner och smidigare användning. Bland annat med stöd för en ny fjärrkontroll som har en dedikerad TV Plus-knapp.

Läs mer om nyheten i Samsungs officiella pressmeddelande här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.