Samsung Galaxy S22 Ultra kan få ny zoom-kamera med 10x

samsung galaxy s21 2021 back 2

Vi väntar oss inte att Galaxy S22 presenteras förrän tidigare under 2022, men redan idag har vi nya detaljer om kamerorna. Och det är specifik Ultra-modellen som det gäller.

Enligt nya detaljer kan Galaxy S22 Ultra använda en ny och förbättrad zoom-kamera med 10x optisk zoom. Utöver det ska modellen ha två telefotolinser likt de i Galaxy S21 Ultra.

Läs mer: Säkerhetsuppdateringar till Samsungs mobiltelefoner i fyra år

Andra, tidigare detaljer pekar på att Galaxy S22-serien kan använda kommande Snapdragon 898-processorn. En processor som ska vara kraftfullare och mer energieffektiv än dagens Snapdragon 888, men som ännu inte presenterats officiellt.

Sen tidigare har vi fått uppgifter om att Galaxy S22+ kan få ett mindre batteri än dagens Galaxy S21+. Det pratas även om att vanliga Galaxy S22 kan få en ny RGBW-sensor på 50 megapixel till huvudkameran.

Både Galaxy S22 och Galaxy S22+ väntas få 50-megapixelsensorn, en 12-megapixel vidvinkelkamera samt en selfiekamera på låga 10 megapixel.

Tidigare har det pratats om både kamerasensorer på 200 megapixel (!) och ToF-sensor (Time of Flight). Men just nu pekar uppgifter på att ingendera landar i Galaxy S22-serien. En huvudsensor på 200 megapixel trodde vi inte på från början, men en ToF-sensor för djupmätning hade varit välkommet.

Du som haft en Galaxy S10 eller Galaxy S20 har säkert koll på att de hade en ToF-sensor. Däremot saknade Galaxy Note 20 sensorn, vilket var något förvånansvärt.

Läs mer: Nu är Xiaomi större än Samsung på mobiltelefoner i Europa

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.