Så vattentät / vattentålig är GoPro Hero11 Black & Hero11 Black Mini

gopro hero 11 promo press 2022

Hur vattentät är egentligen GoPro Hero11-serien? Den frågan ställer sig många intresserade som vill skaffa en actionkamera. Går de att använda under vatten? Eller ens i regn? Här är svaren du behöver för att göra ett säkert köp.

Så vattentålig är GoPro Hero11 Black

Flaggskeppsmodellen i serien är Hero11 Black. Det är den mest påkostade, tekniskt avancerade och dyraste actionkameran från GoPro hittills.

Den är däremot inte den mest vattentåliga modellen på marknaden. GoPro Hero11 Black är vattentät och kan användas ner till 10 meters djup i sötvatten.

Det betyder att du kan simma med actionkameran, snorkla vid ytan och använda din Hero11 Black i regn. Även ösregn om du skulle vilja det.

Därmot betyder det INTE att du bör använda actionkameran under vatten i mer än korta perioder. Detsamma gäller regn. Om du tänker utsätta Hero11 Black för stora mängder vatten, eller högt vattentryck, så rekommenderas att du använder det tillhörande dykskalet som skyddar actionkamerna extra bra.

Så vattentålig är GoPro Hero11 Black Mini

GoPro Hero11 Black Mini är en mindre och billigare actionkamera som har många av egenskaperna från Hero11 Black, men till ett lägre pris.

Den här modellen har exakt samma vattentålighet som den dyrare syskonmodellen.

Du kan använda Hero11 Black Mini ner till 10 meters djup, vilket betyder att den är anpassad för simning, lättare snorkling och regn. Däremot klarar den inte större djup, lång tid i vatten eller högt vattentryck.

GoPro Hero11 Black Mini har INTE ett officiellt, vattentätt skal som tillbehör.

Tillbehören gör actionkamerorna mer vattentåliga

Om du vill skydda din actionkamera från GoPro mot vädrets makter, stötar och slag, samt större mängder med vatten – då ska du skaffa ett vattentätt skal.

GoPro Hero11 Black har ett officiellt skal som fungerar med de tre senaste modellerna på marknaden – Hero9, Hero10 och Hero11.

Skalet kostar cirka 599 kronor och skyddar actionkameran ner till 60 meters djup.

DJI Osmo Action 4 Actionkamera
Osmo Action 4 är en rejält vattentålig actionkamera från sommaren 2023. Foto: DJI

Så vattentät är Hero11 Black jämfört med konkurrenterna

GoPro Hero11 Black vs DJI Osmo Action 4

DJI Osmo Action 4 är en actionkamera som släpptes sommaren 2023. Den här modellen är några steg dyrare än Hero11 Black – och betydligt mer vattentålig utan ett dykarskal.

Ner till 18 meters djup klarar Osmo Action 4 utan skal och 60 meter med det tillhörande skalet.

Läs mer om hur vattentät Osmo Action 4 är här.

GoPro Hero11 Black vs Hero10 vs Hero9

Hur står sig egentligen den senaste GoPro-modellen mot de två tidigare modellerna – Hero10 och Hero9? Har Hero11 Black blivit vattentåligare?

Svaret är: Nej.

De tre senaste actionkamerorna från GoPro har alla samma vattentäta design som klarar ner till 10 meters djup (33 feet). Vill du gå djupare än så behövs ett vattentätt skal. GoPro säljer ett universellt skal som fungerar med alla tre modellerna.

Här köper du GoPro Hero11 Black

Du hittar dagsaktuella lägstapriser och alla stora svenska återförsäljare på Prisjakt. Ungefärligt pris den 6 augusti 2023 är 5 100 kronor för Hero11 Black och 4 100 kronor för Hero11 Black Mini.

FAQ

Hur vattentät är GoPro Hero11 Black?

Ner till 10 meters djup (33 feet) utan dykarhus eller skal. Ner till 60 meters djup MED dykarhus eller skal.

Hur vattentät är GoPro Hero11 Black Mini?

Mini-modellen har samma vattentätning som syskonmodellen Hero11 Black. Det betyder ner till 10 meters djup (33 feet). Det finns inget officiellt skal till Hero11 Black Mini.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.