Apple Watch Series 9 kan få en enda stor nyhet

apple watch series 7 greybg 2021

När Apple presenterar Watch Series 9 senare i höst så kan det vara med en enda stor nyhet – bättre prestanda.

Inte mycket bättre än Watch Series 8

Det betyder att smartklockorna kan vara lika bra som Watch Series 8, men lite snabbare. Om det stämmer kan de nya modellerna vara den största besvikelsen i Watch-seriens historia.

Eller? Det beror helt på vilka mindre detaljer som Apple väljer att uppgradera med Watch Series 9.

Den högre prestandan kommer tack vare ett nytt, förbättrat systemchip som är tillverkad med en 5-nanometersprocess. Det betyder inte bara högre prestanda, utan förhoppningsvis bättre energieffektivitet.

Lästips: Nya generationens AirTag släpps först 2025

Kan ha längre batteritid

Om det är något som Apple har kritiserats för om Watch-serien så är det batteritiden.

En ny Watch-klocka klarar ungefär en och en halv dag, vilket betyder att batteriet i princip måste laddas varje kväll (eller morgon, om du vill använda sömnmätningen).

Med ett nytt, effektivare systemchip som arbetar smartare och med mindre energiåtgång så kan Watch Series 9 potentiellt bjuda på några extra timmars batteritid.

Om Apple har optimerat paketeringen av systemchipet så kan det potentiellt ge utrymme för några extra milliamperetimmar i batteriet också.

Allt annat kan vara identiskt med Watch Series 8

Utöver systemchipet så kan allt annat vara i princip identiskt med Watch Series 8. Åtminstone sensorerna, skärmen och designen.

Förhoppningsvis kommer Apple inte att pressa upp priset alltför mycket. Det finns en stor risk att Watch Series 8 får ett märkbart högre pris för att möta valutaförändringarna, och då pressa upp priset på många marknader.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.