Nya Apple AirTag släpps först 2025

Apple AirTag
Foto: Daniel Romero, Unsplash

Apple har inga planera att släppa nya generationens AirTag-modell i någon närtid. Faktum är att du kan tvingas vänta till 2025 innan det sker.

Då kan AirTag (andra generationen) släppas

Det är Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo som har fått reda på att nya generationens AirTag kan dröja rejält.

Enligt Kuo planerar Apple att påbörja massproduktionen under 2024 års fjärde kvartal. Lanseringen kan ske först någon gång under 2025.

Första generationens AirTag-modell presenterades den 20 april 2021. Massproduktionen av nästan modell börjar för sent för att den ska nå ut i butikerna samma år.

Därför dröjer lanseringen av nya AirTag

Varför väntar Apple med att släppa nya AirTag? Den frågan är det nog många som ställer sig när det har gått mer än två år sedan den första lanseringen.

Svaret på den frågan kan ha med AR/VR-glasögonen Vision Pro att göra. Enligt Ming-Chi Kuo så planerar att Apple introducera ett helt nytt ekosystem med prylar.

Systemet bygger på ”spatial computing” vilket är en term som beskriver ”mänsklig interaktion med maskiner där maskiner behåller och manipulerar referenser till verkliga objekt och utrymmen”.

Exakt vad det innebär i praktiken för AirTag (andra generationen) vet vi inte än.

Är det värt att köpa AirTag idag?

Om du behöver en bluetooth-spårare för att hålla koll på dina prylar – och har en iPhone så att du kan hålla koll på spårarna – då är det värt att köpa en AirTag.

Dagens modell är en av de bästa på marknaden, men tänk på att den bara fungerar korrekt med iPhones. Har du en Android-telefon så finns Tile-serien och Samsung Galaxy SmartTracker som andra, utmärkta alternativ.

Här köper du Apple AirTag

Alternativt så kollar du på Prisjakt som listar alla stora återförsäljare av AirTag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.