Så mycket kostar Apple Watch S8 Pro

apple watch nike laddare charging 2022 unsplash onur binay
Onur Binay, Unsplash

Går du och hoppas på att Apple ska släppa en ny, tåligare Watch-modell som klarar lite tuffare tag? Det ryktas att en sådan smartklocka är på gång, men räkna med att den blir rejält dyr.

Enligt Apple-kännaren Mark Gurman så kommer Apple släppa en tålig Watch S8 Pro under hösten 2022. En modell som får större skärm, är tillverkad i tålig titan, har fler hälsosensorer och som är bättre anpassad för extremsportare.

Rykte: Apple Watch Series 8 får en större skärm på 2 tum

Alla nyheter och förbättringar kommer att ha ett riktigt högt pris dock.

Där dagens Apple Watch Series 7 (45mm) med sportband kostar från cirka 4 500 kronor så börjar Watch Series 8 Pro på 12 000 kronor (enligt Mark Gurman åtminstone).

En prisökning med 167 procent alltså och skulle betyda att Watch Series 8 Pro kostar lika mycket som en iPhone 13 Pro idag.

Men av alla nyheter som ryktas och pratas om så finns det en som alltid utelämnas, och det är en ökning av batteritiden. Om Watch Series 8 Pro på allvar ska vara anpassad för extremsportare och athleter så måste Apple öka batteritiden – rejält.

Apple Watch Series 8 vet när du har feber

Frågan är om Apple har tekniken som krävs för att öka batteritiden till de minst 48 timmar vi hoppas på en smartklocka idag. Sport- och pulsklockorna på marknaden klarar upp till 15 dagar eller ännu bättre, även med träningsfunktionerna aktiverade och tåligheten som krävs för extremsporter. Tror Apple att de kan slå sig in med en Watch Series 8 Pro med 24-timmars batteritid?

Det återstår att se senare under hösten.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.