Xiaomi 12 Lite är en enkel och prisvärd mobiltelefon

xiaomi 12 lite lowres 2022

Xiaomi 12 Lite är inte revolutionerande på något vis, men det gör inget. Mobiltelefonen är en modell i mellanklassen med ett hyggligt pris för vad den erbjuder användaren. Det finns dock inget under skärmen som gör den spännande.

Skärmen är en stor 6,55-tums AMOLED med stöd för 120 Hz uppdateringsfrekvens, HDR10+ och Dolby Vision. Du får en skarp och fin skärm som har utmärkt färgåtergivning med bra ljusstyrka och hög frekvens som gör att även snabbare spel känns riktigt bekväma att köra.

Xiaomi 12 – 8 saker du måste veta

Under skärmen sitter en Qualcomm Snapdragon 778G med antingen 6 GB eller 8 GB RAM-minne. Lagringsutrymmet är på 128 GB eller 256 GB. Det finns ingen minneskortsläsare, så du kan inte utöka utrymmet i efterhand, så välj rätt från start.

På baksidan sitter tre kameror där huvudnumret är en standardkamera på 108 megapixel, vilket är lika hög upplösning som de senaste flaggskeppsmobiltelefonerna från Samsung har. Det är dessutom samma Samsung-tillverkade HM2-sensor som används vilket bådar för bra bildkvalitet.

Huvudkameran ackompanjeras av två kameror med lägre upplösning. Det är en 8-megapixel ultravidvinkel med bländaren f/2.4 samt en 2-megapixel makrokamera. På framsidan sitter en ensam selfiekamera på 32 megapixel, även den Samsung-tillverkad (Samsung GD2).

Allt drivs med hjälp av ett batteri på 4 300 mAh som kan snabbladdas med upp till 67 watt.

Totalt finns tre tillgängliga färger för Xiaomi 12 Lite – svart, grön och rosa. Ungefärligt pris är från 400 USD för basmodellen med 6GB/128GB samt 500 USD för 8GB/256GB. Omräknat blir det ungefär 5 300 kronor respektive 6 600 kronor inklusive moms. Det är rejält högt för klassen, så vi hoppas att de svenska priserna är något lägre än så. Just nu kan du exempelvis få Xiaomi 12 5G med 8GB/256GB för strax över 7 000 kronor.

Via Phandroid

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.