Apple Watch Series 8 vet när du har feber

apple watch series black screen currentspaces unsplash
Foto: currentspaces, Unsplash

När Apple presenterade Watch Series 7 så mottogs smartklockan med ett minst sagt ljummet intresse. Det var inte den stora uppgradering från Watch Series 6 som många hade hoppats på. Med Watch Series 8 däremot ser vi ut att få ett större hopp med många fler nyheter – bland annat mätning av kroppstemperaturen.

Det är Apple-kännaren och Bloomberg-reportern Mark Gurman som säger att Watch Series 8 potentiellt kan varna användaren om denne upplevs ha en förhöjd kroppstemperatur. Smartklockan kan identifera temperaturhöjningen och varna användaren på skärmen om att denne antingen bör kontrollera med en separat kroppstermometer eller kontakta läkarvården.

Nya Boost Charge Pro från Belkin kan snabbladda Watch Series 7

Just nu är sensorn i fråga inte godkänd av de interna testerna, men om den klarar de hårda kraven som Apple ställer så kan vi eventuellt få se den redan i Watch Series 8. Och kanske i en ny, tåligare smartklocka för aktiva människor som kräver det där extra i hållbarhet för riktigt tuffa situationer. Apple ryktas arbeta på en modell för extremsport, men här återstår att se vad som kommer.

Nyheten om att Watch Series 8 får en sensor för mätning av kroppstemperaturen började cirkulera på internet redan kring mitten på 2021. Mark Gurman har både påstått att sensorn är på väg och dragit tillbaka tidigare påståenden vid flera tillfällen. Nu stärker analytikern och Apple-bevakaren Ming-Chi Kuo uppgifterna från Mark Gurman med en bekräftelse på att sensorn är under utveckling.

Styr Apple Watch med handgester – så gör du

Förutom att avslöja när du har feber så kan temperatursensorn hjälpa kvinnor att förstå mer om sin kropp. Med en fertilitetsfunktion i Watch Series 8 går det potentiellt att pricka rätt dagar när det är lättast att bli gravid och att förstå när mensen är på gång.

I skrivande stund har Apple inte bekräftat uppgifterna och det är inte klarlagt huruvida företaget känner sig säkra på en fertilitetsfunktion likt ovan nämn. Det återstår helt enkelt att se vad som kommer under 2022 eller kanske 2023.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.