Rykte: Apple Watch Series 8 får en större skärm på 2 tum

apple watch series black screen currentspaces unsplash
Foto: currentspaces, Unsplash

När Watch Series 8 släpps senare under hösten så kan den ha en nämnvärt större skärm än vad befintliga Watch Series 7 har. Det säger Apple-läckaren Ross Young på Twitter.

Enligt Ross har den nya smartklockan en skärmstorlek på upp till 1,99 tum. Det är en markant ökning från de 1,9 tum som dagens modell har, och rejält mycket större än de 1,73 som Watch Series 6 största variant ståtar med.

Apple Watch Series 8 vet när du har feber

Nyheten betyder (om den stämmer) att Apple närmar sig 50 mm i smartklockestorlek. Det kan nämnas att Watch Series 7 finns i två något mindre storlekar, 41 respektive 45 mm.

Den nya, större skärmen ska enligt uppgift tillverkas exklusivt av Luxshare.

Huruvida Apple väljer att behålla de mindre skärmstorlekarna när den nya modellen släpps återstår att se. Men 1,99 tum och nära 50 mm är rejält stort, så det vore välkommet om Apple inte trycker på för alltför stora boetter som blir otympliga för tunnare handleder.

En annan nyhet är att Mark Gurman åter igen slår ett slag för lanseringen av en ny, tåligare smartklocka i Watch-serien. En modell som är designad för athleter som utsätter sina prylar för lite tåligare tag i både skog och mark.

Totalt tror man att tre nya Watch-modeller är på gång:

  • Standardmodellen Apple Watch Series 8
  • En tuffare variant av Apple Watch Series 8
  • Budgetmodellen Apple Watch SE 2

I augusti eller september väntas vi få reda på vilka planer Apple har för sin serie med smartklockor. Mer information följer så fort vi har ytterligare detaljer.

Via iMore

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.